Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forsikringspræmie

Præmierne stiger efterhånden ret meget – i 2010 = 37% …. 2011 = 49 % begrundelse: et par større skader + husenes alder – det skulle man så acceptere, men det gav nogen frustrationer blandt beboerne – så vi henter råd hid og did for at finde en løsning på denne konstante stigning.
Ét af de råd vi har fået, lyder på at vi kan renovere hele fjernvarme rørsystemet på vores lille private vej – men det synes beboerne ikke om, da de egentlig ikke fejler noget – men et brud KAN jo opstå. Vi synes forsikringsselskabet burde sende en agent ud til os for at vurdere lige bestemt VORES huse og derudfra bedømme vores præmie niveau og evt. give os vejledning. Hvad mener rådgiveren om vores situation og om hvad vi kan gøre for at holde præmien på et lavere trin?

Vores svar fra

Nu kender jeg ikke til den konkrete sag og skadeforløbet af på foreningen.
Som udgangspunkt har selskaberne ret til at varsle en forhøjelse til forfaldsdatoen.

Der er mange grunde til dette og eksempler kan være:

Skadeforløb for den enkelte forening.
Stigende håndværkerudgifter.
Stigende udgifter til selskaberne genforsikring.
Klimatiske forhold herunder storm og skybrud.

Foreningen bør undersøge prisniveauet i andre selskaber og sørge for en god vedligeholdelse af ejendommen.

Såfremt foreningen indhenter tilbud fra andre selskaber er det normalt at selskabet besigtiger ejendommen for endelig godkendelse.

Henrik Uhrskov
Salgschef
Erhverv
Alka Forsikring
Engelholm Alle 1
2630 Taastrup
www.alka.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.