Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

forsikring i forbindelse med ødelagt klinkegulv

: Jeg købte for 1½ år siden en andelslejlighed hvor jeg betalte ca 200.000kr oveni den fastsatte andelsværdi, fordi den delvist var ny-istandsat… Men i løbet af det sidste år er køkkengulvet begyndt at gå i stykker. Det er et klinkegulv og fugerne imellem er begyndt at gå i stykker… Jeg har haft en uvildig murer ude at se på gulvet og han siger at der med garanti er lavet en fejl da gulvet er blevet blevet lagt… Mit forsikringsselskab har hele tiden sagt at jeg ikke behøbede andre forsikringer end min indbo og ulykkesforsikring som jeg altid har haft, fordi Andelsboligforeningens forsikring ville dække alt der havde med murene, gulvene og lofterne at gøre, så selvfølgelig dækker de ikke… Men andelsboligforeningens forsikring dækker heller ikke… Det er i hvertfald hvad bestyrelsen siger… Så mit spørgsmål er om det er fordi foreningen ikke er ordentligt forsikret eller om man bare ikke kan forsikre sig mod noget som dette… Er der noget jeg kunne have gjort eller noget jeg kan gøre nu udover rettens vej??

Vores svar fra

Dit eget forsikringsselskab har efter vor opfattelse givet dig en korrekt tilbagemelding.
Du kan ikke umiddelbart tegne en forsikring, der vil kunne dække skade på din lejlighed.

Det er også vores opfattelse, at du har fået en korrekt tilbagemelding fra andelsboligforeningens bestyrelse.

Bygningens forsikring vil normalt kun dække specifikke skader, så som brand, storm og vandskader.
Nogle bygningsforsikringer vil derudover kunne have forskellige udvidede dækninger, som fx dækning for pludselige skader.

Der er imidlertid ikke umiddelbart dækninger på en bygningsforsikring, der vil dække fejlkonstruktion, hvilket ses at være tilfældet i den konkrete sag.

Vi skal umiddelbart anbefale, at du prøver at gøre følgende:

Få skriftlig erklæring fra den uvildige murer på, hvad han har konstateret, og på, hvad han mere præcist vurderer, der er lavet forkert
Find ud af, hvilket firma der har udført arbejdet (kontakt evt. tidligere ejer og se, om du evt. kan komme i besiddelse af kopi af faktura for arbejdet)
Kontakt dette firma, forklar dem udførligt om problemstillingen, og rejs krav om, at det bliver bragt i orden (spørgsmålet er selvfølgelig, om der stadig er garanti på arbejdet).
Hvis du ikke får noget ud af det, så prøv at kontakte Byggeriets Ankenvævn (www.byggerietsankenaevn.dk),  Postboks 102, 1004 København K, tlf.: 72160200 kl. 10 – 12.
Med venlig hilsen

Henrik Uhrskov
Salgschef
Erhverv

Alka Forsikring
Engelholm Alle 1
2630 Taastrup
Direkte tlf. 43 58 53 78
Mobil tlf. 40 44 40 87
www.alka.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.