Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Forsænkede lofter/købsaftale

Vi har skrevet under på en købsaftale på en andelsbolig, og er i tvivl om vi skal have en advokat til at se på aftalen. Der er et punkt i aftalen, som vi er i tvivl om, om der kan påvirke situationen, når vi engang selv skal sælge lejligheden eller hvis der bliver brand og bliver problemer med forsikringen. Det lyder:
Forsænkede lofter: Sælger oplyser, at de forsænkede lofter i lejligheden ikke garanteres at opfylde bygningsreglementets krav til sådanne lofter, ligesom stærkstrømsreglementets krav ej heller garanteres at være opfyldt. Sælger fralægger sig ethvert ansvar som følge heraf. Køber accepterer, at der, hverken nu eller senere, kan gøres krav gældende mod sælger i den anledning, det være sig i form af erstatning eller i form af afslag i købesummen. Parterne er enige om, at der er taget højde for dette i købesummen.
Sælger er elektriker og har selv lavet de forsænkede lofter, så han burde have styr på det. Men det kan vi jo ikke garantere, når vi engang selv skal sælge andelsboligen?

Vores svar fra

Der er masser af lejligheder forsænkede lofter. De er oftest lavet forkert, så byggelovgivningens krav ikke er overholdt. Problemet er, at ild går for hurtigt fra rum til rum. Og ofte er der også problemer med el-installationer, fordi dåserne i det gamle loft ikke er ført ned i det nye loft.

Der er flere muligheder:

1. I lukker øjnene og håber, at jeres køber til sin tid gør ligeså

2. I nægter at skrive under på aftalen

3. I skriver under – og beder efterfølgende andelsboligforeningen om at vente med at udbetale hele beløbet, indtil det er afklaret, om der er noget galt.

Problemet er her, at det ulovlige forhold vedrører selve bygningen, der jo tilhører andelsboligforeningen – og ikke dig som kommende andelshaver.

Jeg behøver vel ikke at nævne, at løsning nr. 3 ikke bringer dig højt på popularitetsskalaen….

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.