Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Formanden har tilbageholdt væsentlige oplysninger

Jeg og mine kone købte i slutningen af 2007 en andelslejlighed som vi også i dag bor i. Lejligheden er en lav stue og sælger fortalte os at der havde været problemer med skimmelsvamp, men at problemmet skulle være løst. Jeg kontaktede formanden og fik det bekræftet. Der var heller ingen kommentare i det sidste GF referat der gav anledning til bekymring. Vi flyttede ind i lejligheden i det tidlige forår 2008 og ret hurtigt efter begyndte min kone at have vejrtrækningsproblemmer. Jeg dykkede derfor ned i den gamle skimmelsvamp sag og det viste sig så at der lå en rapport fra Teknologisk Institut dateret 3. april 2002 der beskrev en lang række tiltag der burde sættes i værk, men som på ingen måde er blevet det. Rapporten er sendt til foreningens formand som er den samme som jeg talte med og som i øvrigt stadig er formand. Jeg troede det bare var meget uheldigt, men er i dag blevet opmærksom på at formanden faktisk var forpligtet til at underrette mig uagtet at han muligvis ikke kan huske noget som helst. Problemmet er stadig ikke løst og min 6 årige datter har i dag Astma og i øvrigt et sygdomsforløb som stemmer overens med sælgers søns. Forløbet er beskrevet i samme rapport. Kan jeg på nogen måde få erstatning? Størrelsen er faktisk underordnet, men bestyrelsen er meget tunge at danse med og det kunne være det hjalp lidt.

Vores svar fra

Du beskriver et ærgerligt forløb, som dog er vanskeligt for mig at vurdere på baggrund af de relativt få oplysninger, som du har givet. Jeg kender af gode grunde ikke rapporten, som du henviser til.

Der er klart, at såvel sælger som andre i bestyrelsen, der måtte være ond tro (om mangler/skimmelsvamp) kan risikere at ifalde erstatningsansvar overfor dig som køber, hvis lejligheden på overdragelsestidspunktet i 2007 var skimmelramt eller havde væsentlige byggetekniske mangler, der kunne give skimmelsvamp. Men som jeg forstår det, var skimmelproblemet egentligt afhjulpet da I overtog lejligheden. Og nu er det ”blot” kommet igen – fordi de bagvedliggende årsager ikke blev løst.

Jeg vil anbefale, at du kontakter en advokat for at få en konkret vurdering af dine muligheder for evt. at få rejst et krav overfor sælger, hvis lejligheden har haft mangler, da du overtog den. Det kan være mere vanskeligt at få erstatning for de eventuelle afledte omkostninger til din datters mulighede sygdom, fordi det kan være svært at værdiansætte det økonomiske tab i den henseende. Men få det nærmere vurderet af en advokat.

ADVODAN Glostrup
Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.