Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Formand nægter at betale regning for kloakservice

Jeg står i den situation, at jeg for godt en uge siden havde så store problemer med kloakafledning, hvor vandet stod op i vaske og toilettet, at jeg var akut nød til at ringe til en kloakmester til at foretage en spuling. I det jeg ved, at alt udendørs, rør osv. er fælleseje og udgifter i forbindelse med dette dækkes af foreningen, regner jeg med at foreningen vil dække omkostningerne til spulingen. Jeg har på daværende tidspunkt ingen idé om problemet også er i de andre boliger i foreningen (boligerne hænger sammen), men under alle omstændigheder kan de andre i hvert fald få problemer, hvis vi ikke gør noget. Formanden og de andre bestyrelsesmedlemmer er ikke hjemme, da problemet bliver meget alvorlig, min mand, der er næstformand er dog hjemme og vi tager en fælles beslutning om at få kloakken spulet. Ellers kan det også få store konsekvenser for vores gulve osv, hvis der er oversvømmelse (det regnede meget de dage). Jeg skriver efterfølgende en mail til vores administrator, så ha n er orienteret om sagen. Ligeledes fortæller jeg ham, at kloakmesteren mener, at der er en rørskade, da han under spulingen støder på noget, som han mener er et knækket rør. Det er dog umuligt at udtale sig om, derfor anbefaler han os, at få foretaget en Tv-inspektion. Alt dette skriver jeg til vores administrator, som nævner det for formanden. Inden der er gået en uge, er vi nød til at få kloakken spulet igen, og nu i samråd med formanden bestiller vi en Tv-inspektion. Nu står jeg så i den situation, at formanden nægter at betale for den første spuling, da han mener, at dette ikke er drøftet i bestyrelsen og derfor kan bestyrelsen ikke godtage, at skulle betale regningen. Han er så fræk at skrive: ‘Hvor er vi henne, hvis beboerne bare kan bestille service på foreningens vegne’. Jeg mener, hvor er vi henne, hvis jeg som beboer ikke reagerer meget hurtigt og sikrer mit hjem mod oversvømmelse og måske også de andres. Alle lejligheder bliver forringet, hvis der et eller flere steder er sket skader på gulv og vægge. Jeg mener hvor er vi henne, hvis en beboer ikke kan handle akut på sådan en ting som tilstoppet kloak, hvis vi først skal have bestyrelsens accept. Formanden er en person som ofte arbejder til sent om aftenen (det her skete kl. 10.00 om formiddagen). Han rejser tit til Kina, og skulle jeg så i princippet vente til han kom hjem 3 uger senere. Nu vil jeg gerne høre Jer om han (formanden) kan nægte at betale den regning, fordi jeg ikke har spurgt formanden først om det er ok at få foretaget en spuling af min kloak, som jo ellers kan betyde en stor ekstra regning og forringelse af boligerne? 

Vores svar fra

Hvis den tilstoppede kloak udgjorde en stor risiko for vandskade i jeres egen (og muligvis i andres) lejligheder, hvis årsagen til den stoppede kloak kan henføres til foreningens vedligeholdelsespligt og hvis det ikke var muligt at få fat i bestyrelsen, forekommer det, at I har handlet i en form for “nødret” (negotiorum gestio) og at I således har været berettiget til at handle på foreningens vegne. I dette tilfælde bør foreningen afholde omkostningerne forbundet med den første spuling.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.