Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forkøbsret

 En oprettet andelsboligforening (9 andele) har i tilknytning til foreningen 30 boliger de udlejer. De vil nu tilbyde de 30 lejere at købe disse som andelsbolig og dermed indgå i foreningen. Dog i første omgang kun til 5 lejere til en fordelagtig pris. Efter et år vil de (som en 2. gang) så tilbyde de resterende lejere at købe til en fordelagtig men højere pris end de 5 andre. Der vil gå ca. 1 år imellem de 2 tilbud. Såfremt der er lejere der ikke ønsker at købe og som på et tidspunkt flytter vil denne bolig forsøges solgt til markedsprisen. Spørgsmål: Er det lovligt at foreningen tilbyder de 5 lejere til en meget fordelagtig pris. En pris der er væsentlig mindre en den pris de resterende lejere vil blive tilbudt.  

Vores svar fra

Hvis der ikke er nogle personlig interesser for bestyrelsen m.v. involveret i sagen og der ikke er taget stilling til spørgsmålet i vedtægten – hvilket du bør kontrollere, er der ikke noget ulovligt i den beskrevne fremgangsmåde.

Spørgsmålet skal dog formentlig op på en generalforsamling.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.