Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Forkøbsret tidsfrist

  Vi er andelshavere og bor i stuen. Via internlisten har vi fået fortrinsret til at købe overboens lejlighed. Vores lejlighed er sat til salg, bl.a. via intern listen, og de 14 dage er endnu ikke udløbet. Overboen siger nu, at de har en køber til deres lejlighed. Derved presser de os til dels at lave en overtagelses dato og dels formodentlig købe til fuld pris, hvis vi vil udnytte vores forkøbsret. 1) Hvor længe kan vi opretholde forkøbsretten, betænkningstid ? 2) Hvor lang overtagelsestid kan man påkræve herefter ? 3) Hvorledes kan må sikre at der er en reel køber til en given pris. Det er jo nok ikke sidste gang situationen opstår ifm interne ventelister/forkøbsret. At sælger med en køber i baghånden derved kan presse en indstillet køber fra intern venteliste til at gi’ fuld pris og en hurtig overtagelse. Det sidste er også set ud fra min bestyrelses post i foreningen med henblik på præcedens. 

Vores svar fra

 
Jeg går ud fra at forkøbsretten indebærer at I kan købe på samme vilkår og med samme overtagelsesdag som den køber jeres overbo har fundet. Dette har jeg baseret min besvarelse på. Vedtægterne præciserer dette, hvis du er i tvivl.

Der skal ligge en af begge parter underskrevet købsaftale hvor pris og overtagelsesdag tydeligt fremgår.

Det er min opfattelse at forkøbsretten først løber fra det tidspunkt hvor I får præsenteret en sådan underskrevet købsaftale.

I kan så vælge om I vil købe på disse vilkår eller ej.

Vent med at tage stilling til før købers fortrydelsesret er udløbet og I bør sikre jer forinden at køber ikke har benyttet denne fortrydelsesret. Køber har 6 hverdage efter underskrivelsen til at fortryde.

Jeg mener hermed at have besvaret dine spørgsmål.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.