Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forkert vurdering af andel

Vi er havnet i en ret dum situation. Vi har netop købt hus, og er derfor ved at sælge vores andelslejlighed. I denne forbindelse skal vi naturligvis have en vurderingsmand/arkitekt til at se på værdien af lejligheden. I 2005 lavede vi en gennemgribende renovering af lejligheden, og da vi var interesserede i at optage lån i friværdien af lejligheden, så fik vi andelsforeningens vurderingsmand til at besigtige lejligheden og give et bud på værdien. Han vurderede at lejligheden var steget 283.000,- i værdi. Beløbet var omfattet materialer og arbejdsløn for selvgjort arbejde, hvilket i 2005, iflg ABL-håndbogen, var godtgjort til 149,- pr. time. Nu hvor vi så skal sælge, da er den vurderingsmand vi anvendte i 2005 via foreningen gået på pension. den nye vurderingsmand har vurderet lejligheden til 227.000,- og har ikke taget arbejdslønnen med, da han mener det hører under almindelig vedligeholdelse. Jeg har meget svært ved at acceptere, at den fagmand vi anvendte via egen forening, ikke længere har betydning – også selvom den er fra 2005. Den nye vurdering svarer til en nedskrivning på 20% på under 2½ år. Det virker som en meget hård vurdering. Vi har knoklet i 6. mdr. for at spare penge på håndværkere, og har haft en hård periode for hele familien – den arbejdsløn burde vi da have noget for? Hverken forening eller den nye vurderingsmand ønsker at gøre yderligere – hvad skal vi gøre? Er det os det er meget krævende? Og kan vi rent juridisk gøre noget? Vi er meget pressede på tid, idet vi ikke kan sælge før end vi har godkendt vurderingsrapporten – og dermed går tiden, hvor vi forrenter vores mellemfinansieringslån. Vi er således snart så pressede, at vi føler os nødsaget til at godkende den senest vurdering, men det virker ikke rimeligt.

Vores svar fra

Det egentlige problem er, at det jo i sidste ende er bestyrelsen der fastsætter andelens størrelse, og derfor kan det blive meget op ad bakke. På den anden side har I jo tidligere fået (kan i dokumentere dette skriftligt??) en udtalelse, som I kan hævde at I har bygget jeres økonomi på, der giver en forøgelse af andelsværdien på de. 283.000 kr. Det med ejer arbejde og almindelig vedligeholdelse for en så stor renovering finder jeg ilde anbragt. Det er derfor mit forslag, at I argumenterer ud fra det jeg har skrevet, og alternativt er der kun rettens vej – og den er lang, tung og dyr. Og så er nedslaget den mindste del.

Endelig kan I jo også fremhæve, at foreningen jo burde være interesseret i en stor betaling, da de jo kan profitere på det næste gang der skal handles andel.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.