Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Kan man forkaste valuarvurdering?

Vores andelsforening har de sidste 6 vurderinger lagt fra 454000 til 409000.Vi har på vores administrators anbefaling lige skiftet valuar, han mente vi skulle tage en fra nærområdet.
Den nye vurdering lyder på 285000 ,altså et tab på 124000,vi mener selvfølgelig noget er forkert, vi har aldrig haft problemer med salg,da det er en meget atraktiv bolig midt i Kolding by, og en husleje på 2900.
Der er i febuar solgt en andelsbolig til 405000,ved den handel var vurderingen på de 409000 ,gået to mdr over de 18 mdr der må være mellem hver vurdering. Da handlen foregår, er parterne opmærksom på, der er en ny vurdering på vej, derfor anbefaler administrator at hvis den nye vurdering svinger mere end 5% skal der findes en ny pris. Køber og sælger ,der begge gerne vil afslutte handlen, er enige om ,de ikke vil vente på ny vurdering,de underskriver begge og handlen er afsluttet.
Efter den nye vurdering, på 285000 føler den nye ejer sig snydt,og vil have refunderet sit tab,sælger mener jo ikke at have gjort noget forkert,da køber jo ikke ville vente på ny vurdering,og mener jo lige som alle beboerne, at der er noget helt galt med de vurderinger.

Det jeg gerne vil have svar på er. kan man forkaste den nye vurdering, og sige vil vil benytte den gamle valuar ,da det jo er de priser der er handlet til de sidste mange år ?
Kan køberen, som føler sig snydt ,stille noget krav til sælger ,eller foreningen .
Hvordan kan to valuare ,lave så forskellige vurderinger på en ejendom, der består af et rækkehus med 8 boliger ,der er ikke foretaget økonomiske ,eller renoveringsmæsige forandringer ,imellem de to valueringer .
Hvem afgør hvilken valuar der er rigtig på den.

Vores svar fra

Bestyrelsen skal efter loven kontrollere, at prisen ikke overstiger det tilladte.
Jeg forstår, at den seneste værdi, der er godkendt på en generalforsamling, var kr. 409.000. Herefter er der handlet, og først herefter foreligger den nye valuarvurdering, der fører til kr. 285.000.
Skyldes administrators råd om prisreguleringsklausul, at der var viden om, at valuarvurderingen ville føre til en lavere værdi end kr. 409.000?

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.