Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Forhanlig om prisen

Jeg funderer over at købe en 2.ver lejlighed på Østerbro, den koster i udgangspris 199.000 kroner og har en boligafgift på ca 5500 kr/mån. Det er i foreningen taget en betslutning om at om 4 år øge afbetalingen på lånene, hvilket medfør en højning af boligafgiften med max 2000 kr/mån. Lejligheden har liget ude på maeglerens hjemside i øver 100 dage og med en højning af boligsavgiften til 7500 kr/mån er jeg bekymret at lejligheden kommer vare meget vanskelig at få soldt. Det er muligt att jag vil sælge den om ca 4 år. Lejligheden er i dag i godt stand men jeg kommer gøre en del frøbedringer. Der er fra meaglerens side åbnet for en sænkning af indskuddet i lejligheden, det jeg undrer over er hvor meget jag har brug for att forhandle prise ned for at jeg ikke skal gøre en tab, jeg regner ikke med at gøre nogen peofit på lejligheden jeg ønsker att gå på et ud og få tilregne mig renoveringerne. Sen undrer jeg om det generelt er vanskeligere at sælge en lejlighed med lavt indskud/høj boligafgift end en med højt indskud/ lav boligafgift. Då jeg skal betale lejligheden i anden valuta foretrækker jeg et lavere indskud med tanke på valuta forandringer, men vil heller ikke eje en lejlighed som er svær att sælge.

Vores svar fra

Normalt er det lettere at sælge en andelslejlighed med en lav månedlig boligafgift og et relativt højt andelsindskud, end omvendt.

Hvis du undersøger, hvad tilsvarende ejerlejligheder koster, så skal den samlede ydelse på en andelsbolig ligge ca 20 % under den samlede ydelse på en ejerlejlighed.

Du behøver ingen argumenter for at forhandle prisen ned. Du kan blot give et bud, som mægleren så er forpligtet til at give videre til sælger.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Direkte telefon: 58 58 37 72 – Mobil: 40 84 43 33

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.