Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kan man blive forhåndsgodkendt til et andelsboliglån?

Jeg er på jagt efter en andelsbolig og har fået at vide, at det kan være en god idé at blive forhåndsgodkendt til et andelsboliglån af banken i forbindelse med boligjagten, fordi jeg så er stærkere stillet, hvis en lejlighed byder sig. Kan man det?

Vores svar fra

Hej

Hvis du har konkrete planer om at købe en bestemt andelsbolig, vil din bank kunne se på en forhåndsgodkendelse til denne bestemte andelsbolig. Hvis du ikke har planer om en bestemt andelsbolig, vil banken kunne give dig en idé om, hvad der er muligt – men da det er en andelsbolig, er der flere parametre, som gør, at de ikke bare godkender dig til et lån af en bestemt størrelse. Blandt andet kan boligafgiften og andelshavernes andel af foreningens gæld variere meget fra forening til forening. Din egen bank kan selvfølgelig rådgive dig nærmere, men i Danske Bank hjælper vi dig på den måde, at vi først ser på, om du kan blive godkendt til at købe en ejerbolig i et bestemt prisleje – og derefter kan vi via et sammenligningsskema se på dine muligheder for at købe en andelsbolig. Når du så har fundet en konkret andelsbolig kan vi kigge på en endelig godkendelse af denne.

Venlig hilsen
Martin

Martin Risum
Om forfatteren Martin Risum har arbejdet i finanssektoren siden 2008 og de sidste 3 år siddet som Andelsboligansvarlig i Danske Bank. Han er uddannet statsautoriseret ejendomsmægler. Tidligere har han siddet som bankrådgiver og rådgivet omkring køb af bolig. Danske Banks andelsboligspecialister kan kontaktes på andelsbolig@danskebank.dk

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.