Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Foretræde for bestyrelsen

Jeg har i forbindelse med tildeling af en parkeringsplads af min bil haft en del problemer med bestyrelsens godkendelse. Man kan i vores ABF råde over to parkeringspladser, såfremt visse forhold er overholdt. Alle forbehold er overholdt, og problemstillingerne drejer sig heller ikke om dét. Jeg vil dog gerne gøre mine synspunkter gældende overfor bestyrelsen, hvorfor jeg har bedt om foretræde. Det har jeg fået afslag på. Er det ikke bestyrelsens pligt at mødes med andelsboligforeningens beboere, på deres forlangende. Jeg er naturligvis klar over at man i denne forbindelse må have en vis øvre grænse for foretræde, men jeg har ikke været i stand til at mødes med dem overhovedet. Yderligere er deres beslutning blevet bekendtgjort på en generalforsamling, uden min deltagelse. Jeg mener heller ikke at forhold mellem beboere og bestyrelsen vedkommer generalforsamlingen. Det svarer vel til at beboere i restance også bliver omtalt på generalforsamlingen. Jeg har ikke kunnet finde noget omkring ovennævnte to forhold i andelsloven. Hvad er gældende regler eller kutyme??

Vores svar fra

Der findes ingen regler udover de regler der er opregnet i vedtægterne: Der står formentlig noget om at du kan kræve et emne taget med på en generalforsamling: Du vil kunne  foreslå at der bliver  mulighed for at  mødes med repræsentanter for bestyrelsen  med passende mellemrum, således at sådanne spørgsmål kan drøftes på en ordentlig måde. Det er helt usædvanligt at en bestyrelse ikke vil mødes med sine medlemmer for at drøfte relevante emner.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.