Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Forespørgsel

Kære Portal Min kone (og jeg) skal overtage en andelsbolig efter min min kones mor, der døde i beg. af januar. (Min kone skal i sifteretten i næste uge). Der bliver for tiden talt om kæmpe prisstigninger på andelsboliger, så spørgsmålene er som følger: 1. Er det andelsværdien ved dødsfaldets tidspunkt, der gælder? 2. Kan en ny off. vurdering pludselig indvirke på andelsværdien, eller skal den altid først godkendes af en generalforsamling? Vi er som det fremgår noget nervøse for en pludselig stor prisstigning. Med venlig hilsen Søren Strømø
Ejerforeningsnavn: A/B Sankt Jakobsgade 18-20
Navn: Søren Strømø

Vores svar fra

Kære Søren Strømø
Det er værdien på købstidspunktet, hvilket i dødsbosituationen kan blive et udlægstidspunkt der ligger lidt ud i fremtiden.Derfor skal i sikre jer at boet hurtigst muligt sælger andelen til jer.I må tale med bobestyreren herom. Hvis der er flere arvinger må det være en sag som kan aftales arvingerne indbyrdes.Det ses sommetider at dødsboer spekulerer i at få en værdistigning ind i dødsboet og om muligt afventer en ordinær generalforsamling i andelsboligforeningen. Vedtægterne for foreningen foreskriver hvor længe dødsboet må ligge inde med andelen. Så studer vedtægten og tag hereftre fat i dødsboforvalteren.

Med venlig hilsen
henning petersen
advodan helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.