Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Foreningsgæld fordelt på andelshavere

Foreningsgæld fordelt på andelshavere Vi har hørt om muligheden for at hver enkelt andelshaver kan indfri sin del af foreningens samlede gæld og dermed kun betale til fællesudgifter i foreningen og selv få gavn af det fradrag det giver at optage lån til at betale foreingens gæld. Har I hørt om denne ordning og hvilke konsekvenser det har for økonomien i foreningen og hvilke juridiske aspekter der kan være? Har det betydning for foreningens gældsafvikling og de øvrige andelshaveres månedlige ydelse, hvis en eller flere andelshavere benytter denne ordning? Hvad skal der juridisk til, for at en andelshaver kan gøre det? Hvem skal godkende? Er det klogt? Man står jo så med en andel der koster tæt på det samme som en ejer, men uden at være det?

Vores svar fra

Der er tale om en ordning – der mig bekendt – kun er tilladt for ganske små andelsboligforeninger. Nærværende portal giver desværre ikke mulighed for at svare uddybende på dine spørgsmålet og jeg vil derfor anbefale, at du rådfører dig med foreningens revisor.
 
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.