Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fordelingstal og lån

I forbindelse med nyoptagelse af større lån på ca. 4.5 mio. til renovering, bl.a. nyt tag og udskiftning af kobber på tårn, skal renteudgifter/afdrag for de enkelte lejligheder så deles efter fordelingstallene (lejlighedernes forskellige størrelser) eller ligeligt i forhold til antallet af lejligheder i foreningen.?

Umiddelbart virker det uretfærdigt, at små lejligheder betaler det samme som store lejligheder. Vi er 15 andelshavere med lejlighedsstørrelser på mellem 140 og 190 m2.
Værdien af lejligheder (aktiver) ved eventuelt salg beregnes på baggrund af størrelse (fordelingstal), så burde udgifter ( passiver) vel beregnes tilsvarende i forhold til boligafgiften.

Eller hvad?

Mvh
Ebbe

— Ebbe

Vores svar fra

Hej Ebbe,

Som hovedreglen for en andelsforening, er det foreningen som har udgifterne til renter og afdrag. Herefter fordeles udgiften ud til den enkelte andelshaver. Hvordan I fordeler udgifterne i mellem jer, vil fremgå af jeres vedtægter.

Jeg håber, dette er svar på jeres spørgsmål. Hvis der skulle være yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Venlig hilsen
Michelle

Michelle Skovbjerg Andersen
Om forfatteren Michelle Skovbjerg Andersen er erhvervsrådgiver i Nordea Boligforeninger, og er specialist i finansiering af andelsbolig- og ejerforeninger. Du kan kontakte hende, hvis jeres forening har brug for hjælp til finansiering af vedligeholdelses- eller forbedringsarbejder på ejendommen. Du kan altid aftale et møde med Michelle eller med en kollega fra Nordea.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.