Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fordelingstal for fællesudgifter

Min andelsboligforening består af 17 lejlighed i etagebyggeri. Udover renter og afdrag på fælleslån har vi en 12-14 konti som slås sammen under betegnelsen fællesudgifter. Disse fordeles ligeligt mellem de 17 lejligheder uanset, at disse repræsentere 5-6 forskellige størrelser og et tilsvarende antal fordelingstal, som anvendes ved fordelingen af renter og afdrag på fælleslån. Er det korrekt, rimeligt eller almindeligt?? Fællesudgifterne består fx af skatter, forsikring, revision, vedligeholdelse af omgivelser, fælles el, hensættelse til reparationer og vedligeholdelse af bygninger. 

Vores svar fra

 

Det lyder besynderligt at en fordelingsnøgle anvendes på fordeling af renteudgifter og en anden på fællesudgifter !

Det er vigtigt at se på vedtægterne herom. Disse vil typisk regulere hvor meget der skal betales. Udgangspunktet er at hver andel betaler efter størrelse, men der kan være undtagelser fra denne hovedregel.

Du bør få en advokat til at se på vedtægterne.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.