Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

fordeling af udgifter i forb. med altanbyggeri

Vi har i andelsforening efter afstemning besluttet, at der skal etableres altaner i ejendommen. Det er imidlertid i følge bestyrelsen mere end dobbelt så dyrt at etablere altanerne på 5. sal ( hvor jeg bor ) fordi de skal bygges ind i et skråtag og fæstnes dybt inde i spærrene. Følgende lød forslaget ( som altså blev vedtaget ), at vi 5. sals beboere skal betale et større månedlig beløb end de øvrige andelshavere, for at dække det lån foreningen har taget for at betale byggeriet. Vi betaler således 700 kr hvor de øvrige betaler 480. Vi oppebærer dog ikke den fulde meromkostning på altanerne på 5. sal. Ifølge bestyrelsen har de anvendt en fordelingsnøgle, hvor en del af merudgiften fordeles over samtlige andelshavere. Lejlighederne på 5. sal er ovenikøbet kun ca 47 m2 ,mens de øvrige legligheder er ca 80 m2., hvis det har betydning for svaret. Mit spørgsmål er følgende om det er lovligt at vi skal betale mere for vores altaner. Vi kan jo ikke gøre for at det er dyrere at etablere altanerne på den etage, hvor vi nu tilfældigvis bor. Vi høster vel heller ikke nogen ekstragevinst i tilskrivningsværdi, når der er tale om et fælles projekt.

Vores svar fra

 Det er efter min opfattelse ikke i strid med gældende regler at den enkelte andelshaver pålægges de faktiske udgifter til etablering af den enkelte altan.

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat

Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.