Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Fordele og ulemper ved handelsvurdering

SPØRGSMÅL:

Fordele og ulemper ved handelsvurdering.

Vi har fået stillet forslag til vores kommende generalforsamling om at ændre vores metode til ejendomsvurdering. I øjeblikket benytter vi den offentlige vurdering, og jeg har svært ved at gennemskue hvilke fordele og ulemper, der er ved at skifte til handelsvurderingen.

Kan man på efterfølgende skifte tilbage til at anvende den offentlige vurdering?

Vores svar fra

Ved overgang til en handelsvurdering, så bliver ejendommens værdiansættelse knyttet til markedet, hvor den offentlig vurdering typisk er mere konservatik – læs lavere – hvorfor man ved fordel især i forbindelse med renoveringer, hvor egenkapitalen og herved andelskronen typisk kommer under pres kan overgå til en handelsvurdering. Fordelen er således normalt, at foreningens egenkapital vokser men vær opmærksom på, at handelsvurderingen koster i niveauet kr. 15.000 + moms første gang –
efterfølgende noget lavere og at vurderingen skal gentages hver 18
måned. Foreningen vælger altid selv efter hvilket princip I opgør andelsværdien, hvorfor I sagtens på et senere tidspunkt kan vende tilbage til eksempelvis den offentlige vurdering.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.