Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forbud mod afhøvling af gulve

Spørgsmål: Jeg bor i en andelsforeningen og er ved at sælge min lejlighed.
I min syningsrapport står følgende: ‘Da gulvene er afhøvlede, må en sådan behandling ikke gentages. Gentagelse vil medføre krav om erstatning af nye fyrretræsgulve i de oprindelige kvaliteter og dimensioner’.
Gulvet har været afhøvlet en gang før, og det virker som der stadig er meget at gå på for en eventuel ny afhøvling (en fagkyndig vil kunne sige dette mere præcis). Mit problem er, at eventuelle købere gerne vil lave en ny afhøvling, men forbydes dette via syningsrapporten.
Mit spørgsmål er, om andelsforeningen kan forbyde ejer dette? Burde det ikke være ejers ret? (og i tilfælde af at gulvet bliver ødelagt bliver ødelagt, skal ejer selvfølgelig erstatte gulvet).
Jeg synes der af syningsrapporten skal gøres klart at gulvet har været afhøvlet en gang før, og at en eventuel ny behandling foregår på ejers ansvar.

Vores svar fra

Foreningen gør vel det rigtige og gør opmærksom på at  der skal monteres nye gulve, hvis der afhøvles yderligere på de gamle. I lejlighederne skal der stedse være gulve med en normal bæredygtighed. Du kunne lade en fagkyndig vurdere gulvenes bæredygtighed og på denne måde søge at  få modificeret  kravet i synsrapporten. Du kunne også overveje at  montere nye gulve og få udgiften godkendt som en forbedring  af bestyrelsen.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.