Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Forbedringer og individuel husleje

Spørgsmål: Da vores boliger er 21 år gamle, vil flere af os gerne iværksætte udskiftninger af badeværelser, køkkener, varmekilder o.l. Men da hver andel ikke ønsker at udskifte det samme eller ønsker det på nuværende tidspunkt, har jeg foreslået at man udnytter foreningens friværdi som er på ca. 4.000.000 (12 huse), til et kreditforeningslån, med en størrelse alt efter hvad den enkelte ønsker og derefter lader den enkelte andelshaver afdrage dette med et beløb stående i forhold til det af andelshaveren brugte beløb. Jeg har stillet krav om at forbedringerne skal følge huset og at den forhøjede boligafgift derfor også går videre til en eventuel ny ejer af andelen. Dette indebærer naturligvis at nogle andelshavere fortsætter med samme boligafgift mens andre skal betale den af GF fastsatte afgift samt et tillæg på låneydelsen. Nu er der 4 spørgsmål: 1 Er det lovligt ifølge andelsboligloven. 2.Kan man beregne og foretage individuelle skattefradrag af renten. 3. Skal man beregne den enkelte andels værdiforbedring individuelt. 4. Er der noget til hinder for individuel husleje.

Kære Jann  Ideen med at få finansieret forbedringerne via boligafgiften er ganske god og helt lovlig. Det der rent faktisk sker er at der bliver lavet nogle individuelle forbedringer i den enkelte bolig som så opkræves via et særforbedringstillæg. Det er dog således at der ikke kan opnås rentefradrag for dette for en enkelte andelshaver.Den forbedring der foretages vil være foreningens idet det er foreningen der har udført og betalt for denne.Lånet bliver optaget i foreningen og påvirker dermed den samledes forenings egenkapital og dermed skal foredringen ligeledes indgå i foreningens regnskab. – Man bør tage stilling til om andelshaveren kan købe sin forbedring og dermed indfri en del af lånet og undgå særforbedringstillæget. Efter de nye regler for belåning af andelen er det derfor blevet langt mere udbredt at andelshaveren selv står for såvel lånet som forbedringen. Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.