Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forbedringer i forbindelse med stiftelse

Foreningen hvor jeg bor blev stiftet for 2 år siden. De lejligheds renoveringer som den tidligere udlejer have lavet de sidste 20 år blev videreført til fuld værdi. Vi kan købe dem fri eller betale et tillæg til boligafgiften, der svare til 20 års afdrag. Er det rigtigt at foreningen ved stiftelsen kunne regne med fuld værdi af op til 20 år gl. forbedringer. Og skal foreningen nedskrive på disse forbedringer fra stiftelsesdagen, eller kan vi bibeholde værdien lige som en udlejer kan? 

Vores svar fra

 
Det er vanskeligt at give en præcis besvarelse når man ikke nærmere kender de underliggende aftaler imellem sælgeren af ejendommen og andelsboligforeningen, men det fremgår klart af andelsboligforeningsloven § 5 stk. 11 at der vedrørende forbedringer skal ske fradrag for evt. forringelse på grund af slid og ælde.

Slid og ælde skal regnes fra udførelsen, så der må efter min opfattelse være mange af forbedringerne som reelt er ”afskrevet”.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.