Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Hvad tæller som forbedring?

hej! Jeg har et spørgsmål angående forbedringer: Hvad tæller som forbedring? Jeg har købt en andel med et (miserabelt) toilet, som jeg ønsker at lovliggøre og bygge om til bad. Foreningen antyder, at jeg ikke kan forvente at en renovering, lovliggørelse og opførelse af bad kan tælle som forbedring. Det lyder mærkeligt i mine ører? Nye rør, nyt gulv, fliser, maling, sanitet (håndvask, toilet) og vådrumsmembran. Både VVS og murerarbejde til i omegnen af 70.000 udført af autoriserede håndværkere?

Vores svar fra

Hvis jeres forening benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – har ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation), udarbejdet et “forbedringskatalog”, der i vidt omfang er baseret på retspraksis. Kataloget er kun vejledende, idet der altid vil være tale om en konkret vurdering, hvorunder der også tages hensyn til praksis i foreningen. På grundlag af din beskrivelse af ombygningen, er det min umiddelbare opfattelse, at der vil være tale om en forbedring.
 Jeg vil dog foreslå, at du afklarer eventuelle tvivlsspørgsmål i forhold til foreningen forinden du igangsætter arbejdet, idet arbejdet også vil skulle godkendes af bestyrelsen.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.