Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Spørgsmål omkring forbedringer

Spørgsmål: Hej… vi står og skal sælge vores andel og det er i foreningen vedtaget på sidste generalforsamling, at alle lejligheder skal vuderes. Jeg vil godt være forberedt til vores møde med vuderingsmanden og har derfor følgende spørgsmål: 1. Da vi købte andelen var det et første gangs køb, og det var en ældre dame som havde boet i den. hendes søn havde selv lagt noget vinyl/linolium gulv i gang og køkken (køkken har det stadig). stuengulvet var overklistret med tape af diverse arter fx. gaffa- og brunt tape, fordi hun mente at hun kunne lugte underboen, hvilket medførte at da jeg fjernede tapen hev jeg det gamle lak/fernis af i striber over gulvet. Envidere var der klinker på gulvet på det sted hvor den gamle brandeovn havde stået, brandeovn var her ikke mere og skorstenen var lukket for år tilbage. Så vi har fjernet klinkerne og afhøvlet vores entre, stue og soveværelsesgulv. jeg ved at normalt ses afhøvling af gulv som en forringelse, men jeg vil jo mene at i vores tilfælde er det en forbedring. Afhøvling af gulve, hvad er det? 2. Vi har tilpasset et skab inde i soveværelset. jeg vil jo menet at det kan gå under “tilpasset inventar” men vuderingsmanden sagde til mig i telefonen at det satte han som løsøre. jeg kender til 2 sager i foreningen hvor bestyrelsen har godkendt tilpasset inventar. Hvem bestemmer i sidste ende om det er tilpasset inventar, er det vuderingsmanden eller er det bestyrelsen i foreningen? 3. vi har fjernet alt gammel maling i loftet og sat glasvæv op, før var det kalket. Soveværelsets vægge var så porøse at der kom store huller i væggen, vi fik det fuldspartlet og satte glasvæv op. Stue blev ikke fuldspartlet, men har fået sat glasvæv op.Er der noget af det som er en forbedring? Jeg håber I kan hjælpe mig (og gerne inden den 19/6-2006 for det er der den skal vuderes:-) ). På forhånd tak Med venlig hilsen Regitze

Ja, der er jo faktisk flere spørgsmål i dette. Vi tager det fra en ende af.

I sidste ende er det foreningens bestyrelse, der beslutter hvilke principper, som skal anvendes i forbindelse med vurderinger. Det mest almindelige er, at foreningerne bruger ABF’s regler, men man kan godt beslutte andet.

Jævnfør ABF’s regler, som vi altid bruger, er afhøvling af et gulv en forringelse.

Afhøvling af gulve er en behandling, hvor man fjerner det øverste lag af gulvbrædderne med en roterende cylinder med sandpapir på. Grunden til, at behandlingen bliver regnet som en forringelse er, at man reducerer tykkelsen af gulvbrædderne.

I ekstreme tilfælde kan man få et tillæg til salgssummen, fordi behandlingen kan regnes som en ekstraordinær opretning. Ud fra din beskrivelse kan man godt se afhøvlingen som en ekstraordinær opretning.

I dag bliver klædeskabe regnet for løsøre eller løst inventar.

De malerbehandlinger, som du beskriver, vil typisk blive betragtet som ekstraordinære opretninger. Når der indgår glasvæv eller glasfilt i behandlingen, vil det altid være en ekstraordinær opretning.

_____________________________

Med venlig hilsen

Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS

www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.