Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Forbedring eller ej?

Jeg står til at overtage en større lejlighed i andelsforeningen. Andelsværdien er ca. 1.400.000 og sælger har lavet forbedringer for 377.000, herunder ca. 100.000 i forbindelse med, at han har udvidet døråbningen mellem køkken-alrum og stuen. Den store omkostning skyldes, at der er tale om en bærende væg, så en ingeniør har skulle beregne, hvordan åbningen skal forstærkes, og autoriseret murermester har udført åbning, herunder installation af forstærkning. Alt i alt er der tale om, at sælger har udvidet døråbningen mellem køkken og stue med ca. en meter. Sagen er, at jeg ikke mener, denne ‘forbedring’ er 100.000 værd. Jeg er ikke personligt tilhænger af så store rum – vil nemlig heller have, at rummene er bedre adskilt. Jeg her derfor 2 spørgsmål: Er der i virkeligheden tale om en egentlig forbedring? Eller snarere tale om en såkaldt ‘bekvemmelighedsforbedring’, som ikke skal tælle med som forbedring? Og hvordan skal sådan en ‘forbedring’ evt. nedskrives? Den normale afskrivningstid kan variere fra 5 til 30 år. Men sådan en døråbning med stålbjælke forstærkning er nok det sidste i huset, der forfalder! Skal forbedringen overhovedet nedskrives?
Ejerforeningsnavn: AB Hannholm
Navn: Geoffrey Steven Gaisford

Vores svar fra

Kære Geoffrey Steven Gaisford
Først tillykke med din nye andel. En forbedring som den beskrevne er det der normalt betegnes som en varig forbedring hvorfor der ingen afskrivning sker.
Håber dette er svar på dit spørgsmål.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef

DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.