Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Forbedring af badeværelse

Hej Jeg håber, at I kan være behjælpelige med at løse et problem i vores andelsforening. Det drejer sig om et badeværelse, som i 2001 blev renoveret med bla. nye klinker, bruseniche, væghængt toilet mv. Projektet kostede kr. 35.000 og blev godkendt af foreningen (vi bruger ikke synsmand) som indv. forbedring. Jeg flyttede ind i foreningen i 2007, og betalte kr. ca. 27.000 for det efter afskrivning (s-kurve). Nu har jeg overtaget en anden lejlighed i foreningen og solgt lejligheden med det nye badeværelse. Som en del af forhandlingen fik køberne badeværelse foræret (dvs. betalte ikke for forbedringen). Nu mener de at badevær. er konstrueret forkert i området ved brusenichen, og de kræver en udbedring betalt. Der har siden renoveringen i 2001 været flere ejere af andelen. Hvordan er jeg som sælger og foreningen stillet i sagen?

Vores svar fra

Da du ikke har stået for renoveringen af badeværelset og da jeg forudsætter at du ikke har været bekendt med den eventuelle fejlkonstruktion i brusenichen, vil du ikke kunne gøres erstatningsansvarlig for eventuelle udbedringsomkostninger.

Såfremt der rent faktisk er en mangel og såfremt udbedringsomkostningerne vil være ca. 10 % eller mere af salgssummen kan du risikere at blive pålagt at betale forholdsmæssigt afslag til køberen. Det er købers opgave at dokumentere en evt. mangel og det vil under en sag som regel ske ved udmeldelse af syn og skøn.

Du skal sørge for at rette et evt. krav videre imod den som du har købt af og du bør således rette henvendelse til professionel rådgiver.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.