Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Forældrekøb: venteliste før familiemedlemmer?

Min mormor på 103 år er fraflyttet sin 98 kvadratmeter store andelsbolig, og min mormors barnebarn ønsker nu at købe lejligheden som “forældrekøb” til sin datter – min mormors oldebarn. Adspurgt svarer foreningen imidlertid, at der i deres vedtægter står, at der er bopælspligt, så det kan ikke lade sige gøre – da fremleje er forbudt. Vi har forståelse for, at almindelig fremleje kan være uheldigt, men undrer os over, at forældrekøb ligestilles med dette, da det jo netop skal være familie i lige linie til køberen, der bebor lejligheden, for at reglen om forældrekøb gælder. Alle min mormors børn og børnebørn er startet deres voksne liv med en lejlighed i denne andelsboligforening – fordi priserne VAR til at komme i nærheden af for unge mennesker, men med opskrivningen af andelskronen er Københavns unge blevet bet, og de unge har ikke længere råd til selv at købe. Når så ovenikøbet andelsforeningerne har ret til at afvise forældrekøbere og udlejning, så hænger min mormor på 2 huslejer, med mindre hun accepterer et tilbud på 500.000, som en beboer i foreningen (tilskyndet af bestyrelsen) havde den frækhed at stille hende. Kan det virkeligt være rigtigt – kan hun ikke låne eller leje den ud på nogen lovlig måde, hvis eneste alternativ er at have den liggende og betale huslej – eller sælge den til ½ pris?

Vores svar fra

Kære Spørger,
 
 
Det er korrekt at der normalt er bopælspligt i andelsboligforeninger. Så køberen skal selv låne pengene, evt. af sine forældre.
 
Hvis vedtægterne levner mulighed for fremleje ved flytning f.eks. på alderdomshjem er det den eneste mulighed – ellers ikke.
 
 
Med venlig hilsen
 

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.