Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forældrekøb – leje ud til forældre

Min mand og jeg overvejer at købe en andel som vi vil leje ud til mine forældre. Må man det, eller er der begrænsning på hvor mange år man må.

Vores svar fra

Om man må udleje til børn – eller for den sags skyld til forældre – afhænger af foreningens vedtægt. Men i langt de fleste andelsboligforeninger er det et grundlæggende krav, at lejligheden skal bebos af andelshaveren selv, og at andelshaveren alene kan fremleje for en tidsbegrænset periode, hvis der er en god grund til han/hun ikke selv kan bebo den. Den gode grund kan f.eks. være studieophold eller udstationering – normalt maksimalt for 2 år.

I enkelte nyere foreninger er det dog nogle gange i vedtægten åbnet op for, at andelshavere godt kan udleje til børn eller forældre tidsubegrænset, dvs. bruge forældrekøbsmodellen. Men det ses ikke så ofte.

Alternativ kan I evt. låne dine forældre pengene til at de selv kan købe andelen og samtidigt få sikkerhed lånets tilbagebetaling ved at tinglyse jeres lån med pant i andelen.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 20 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.