Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forældes vurderinger af lejligheder?

Vi har i vores andelsforening en halv snes andele, som har været til salg i mere end et år. Lejlighederne er derfor også vuirderet af arkitekt og tjekket af af el- og VVS-installatør for mere end et år siden. Er der nogle regler – eller best practice – for hvornår sådanne vurderinger bliver forældet? Der kan jo nemt opstå mere slid og andre defekter, når en lejlighed står tom eller er fremlejet i et år. For hussalgs vedkommende bliver tilstandsrapporter jo forældet allerede efter 6 måneder, men da de er knyttet til en forsikring gælder der vel andre skrappere vilkår. 

Vores svar fra

 
Der er ikke lovregler der siger noget om holdbarheden af vurderingsrapporter – og vurderingsmænd har ofte forskellige meninger. Hvis der ikke er lavet forandringer i lejligheden kan der argumenteres for at den er holdbar til udløbet af kalenderåret hvor der jo skal foretages nyberegning af afskrivninger.

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat

Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.