Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Flytte sammen – hvordan?

Min kæreste og jeg står overfor at skulle flytte sammen i hans andelslejlighed og jeg sælger samtidig min ejerlejlighed. Spørgsmålet er hvordan jeg skal blive medejer af hans lejlighed uden at hverken han eller jeg kommer økonomisk i klemme hvis ikke forholdet holder. Problemet er at hans lejlighed i de 4 år han har boet der er blevet opskrevet med ca 800.000, så hvis jeg betaler halvdelen af det han gav for 4 år siden og vi går fra hinanden er det jo ikke rimeligt at jeg skal købes ud i forhold til den nye vurdering, men på den anden side vil jeg jo heller ikke investere i lejligheden hvis jeg ikke også får del i en evt. merværdi i fremtiden. Er der regler eller en praksis for dette, eller det op til de enkelte at sjusse sig frem til en løsning? 

Vores svar fra

Du og din kæreste skal først og fremmest undersøge foreningens betingelser for  dit medejerskab til andelen. Vedtægterne regulerer dette.
Dernæst skal  I undersøge prisniveauet for andeles salg i foreningen, i forhold til den fastlagte andelskrone. Det  er ikke sikkert at niveauet svarer til den senest af generalforsamlingen fastslagte  andelsværdi. Spørg administrator eller bestyrelse herom. Herefter  beslutter i jer for din kærestes salgssum, for s.v. angår  halvdelen af andelen, som du betaler kontant efter foreningens regler. Du er nu med på en halvpart med chance for gevinst og risiko for tab, hvis andelen taber i værdi. Uanset hvordan det går kan I ikke bebrejde hinanden(hvis jeres forhold går i stykker) at prisen ikke svarede til værdien på  købstidspunktet.
I bør få udformet en samejeoverenskomst, der regulerer situationen, hvis samejet skal bringes til ophør. Søg advokatbistand hertil. Udgiften står rigeligt mål  med det mulige tab ved ikke, i ophørssituationen, at have en bindende aftale.
Held og lykke med jeres projekt.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.