Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Flytning af faldstamme – Når underboen nægter?

Jeg har læst flere steder i jeres rådgivnings afsnit, at når man som overbo i en andelsbolig skal have lavet badeværelse kan underboen ikke nægte såfremt, at ændringerne bliver foretaget med mindst mulige gener. Vi skal have etableret vådrum og lave en forgrening på faldstammen hos underboen. Denne nægter dog at give tilladelse. Vi vil meget gerne have henvisning til de konkrete paragraffer i andelsloven, der giver os ret til at få dette oprettet – da vi ikke kan komme videre før bestyrelsen har dette.  

Vores svar fra

Der er mig bekendt ikke nogen konkrete henvisninger, men princippet som du gengiver er rigtigt nok.

Der vil typisk være en ret til at udføre forbedringer for en andelshaver og når det gælder afløb m.v. er det vigtigt at det sker korrekt, så foreningen også er sikret mod unødvendige skader. Således må underboen tåle nødvendige gener.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.