Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Finansieringsmodel ifbm. altanprojekt

Spørgsmål: Vi er usikre på om den valgte finansieringsmodel er hensigtsmæssig og om vi risikerer at komme til at sidde med en lejlighed som vi ikke kan komme af med på et senere tidspunkt uden tab.Finansieringsmodellen ser sådan som vi forstår det således ud: Andelsboligforeningen optager et lån, hvorefter de videresælger dette til os i form af et ejerpantebrev. Herved kan renterne på lånet trækkes fra og lånet bliver herved billigere. Imidlertid er vi usikre på, om det senere hen vil være muligt at videresælge en andelsbolig, hvori der indgår et ejerpantebrev på 800.000 – vi kan være nervøse for, at det vil skræmme eventuelle købere væk. Vores andelslejlighed koster ca. 3500 om måneden og indskuddet er pt. ca. 440.000 og lejligheden er ca. 70 m2 – altså en forholdsvis billig lejlighed. Lejlighedens værdi vil naturligvis stige ifbm. altan/udestuens udvidelse af boligarealet med ca. 8 m2, men det er selvfølgelig uvist hvor meget. Der er ikke påtænkt huslejestigninger ifbm. projektet.  Sådan som vi har kunnet forstå, er den valgte finansieringsform som skitseret ovenfor relativt ny – vores bank kendte den i hvert fald ikke. Dette gør naturligvis, at man bliver lidt usikker på, om det er en lidt for smart måde at gøre tingene på, og om vi ender med at sidde med en usælgelig lejlighed pga. det store ejerpantebrev.  

Vores svar fra

En rådgivning vedr. et konkret finansieringsprojekt falder udenfor området for denne brevkasse, da det fordrer en egentlig sagsbehandling.
Der findes flere finansieringsmodeller, men jeg kan ikke tro at gælden for jeres andelsbolig (andel) vil andrage 800.000,-. Så ejerpantet vil nok blive meget mindre.

Bed rådgiveren om at opstille konkrete taleeksempler og alternative muligheder.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.