Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fejl og mangler ved salg af andelsbolig feb 2010

Vi har solgt vores dejlige andelsrækkehus 13.01.10 med overtagelse pr 01.02.10 meget hurtig overtagelse da køber ikke havde noget sted af bo Køber har lille baby… ved overtagelsen d. 31.01.10 vælger køber ikke at møde op til overdragelsen kl 14.00 ej heller sender de en anden i deres sted. Bestyrelsen og jeg gennem går boligen og finder den i meget fin stand. Vurderingsrapport også uden anmærkninger. Det skal lige nævnes at køber ønsker at skifte vandhaner svarende til køkkenvask og badeværelsevask inden overtagelsen arbejdet skal udføres af en ven af familien, dette arbejde udføres ikke inden vores fra flytningen ,men gennemføres med meget stort besvær i de første dage efter overtagelsen. Vi mener at denne ven af familien har på ført skade på rørende da vi ikke har haft nogen vandskade i vores tid i huset 15 år . 14 dage efter overtagelsen modtager vi en fejl og mangel liste.hvor køber har skrevet vandskade svarende til vaske skab under køkken vask Hvilket er os ubekendt til dags dato køber har nægtet os adgang til ad bese fejlen. div revner svarende til entre flise krav på nyt Velux vindue pga vi ikke havde fået fjernet 2 små klistermærker. Køber har udbedret de påstået fejl trods vi har gjort indsigelser herom til bestyrelsen og køber. Bestyrelsen har tilbageholdt kr 30.000 trods vores vedtægter oplyser 10.000 kr . Jeg har kontaktet vurderingersmanden og han husker vores bolig som en meget velholdt bolig , han havde enda tilladt sig at tage flere fotos af stue gulvet ,badeværelset, skabsgang på værelse. ect . Pågrund af finans krisen ect så vi os nødsaget til at godtage en mindre salgspris end vurderet. ej hellere har køber betalt for forbedringer og løsøre , hvilket kan ses på køberbevis. Vores spørgsmål er hvordan forholder vi os over for købers krav om tilbagebetaling af kr 30.000. kan vi få syn og skøn på boligen ? Køber har fjernet alle beviser men har dog taget nogle fotos. Vi har på intet tidspunkt i vores beboelses tid på 15 år bemærket købers bemærket fejl eller mangler, Husene er bygget i 1995 .Lind og Risør. Køber er blevet meget gode venner med formanden og det ser ud til at hun har valgt købers side .bestyrelsen nægter at udbetale vores rest tilgodehavende, Hvordan forholder vi os nu 5mdr efter salget af vores andel .Bestyrelsen har dog ikke udbetalt køber noglen penge . Nu snart 5 mdr efter salget har vi endnu ikke modtaget slut opgørelse, hvad gør vi……..?

Vores svar fra

 
I kan måske foranstalte syn og skøn.
Det er køber der skal føre bevis for at der foreligger mangler. Som jeg ser det kan køber ikke løfte denne bevisbyrde.
Hvis restkøbesummen ikke frigøres kan I sagsøge køber/andelsboligforeningen.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.