Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fejl og mangler ved andelbolig – klage over vurdering

Jeg har solgt min andelsbolig pr. 1/3. Indenfor de pligtige 14 dage klager køber over følgende: 1. Badeværelset: -En til flere fliser er revnet -Forkert fald for vand ved afløb i bruseniche -Skimmelsvamp ved afløb -Afløb er generelt i dårlig stand -Blandingsbatteri samt brusehoved er i stykker -Gennemtæring af afløbsrør fra håndvask -Mangler vandlås på afløb fra håndvask -Mangler silikonefuge omkring karme i badeværelse -Løse klinker i bruseniche (øverste række), samt løst væv på væg over klinker på grund af fugt 2. Dør: 1 dør kan ikke lukkes. 3. Have: En søjle, der binder stakittet på hjørnet er delvist ødelagt/misvedligeholdt. Jeg kontakter den uafhængige vurderingsmand udpeget af andelsboligforeningens administrator samt bestyrelse, som vurderer: “Efter gennemgang af klagerne kan jeg oplyse, at den del af manglerne du evt. hæfter for er følgende: – Gennemtæret afløb fra håndvasken, – Defekt blandingsbatteri og brusehoved, og løse fliser i brusenichen. Til en samlet pris af kr. 3.300,00 inkl. moms Det forkerte fald i brusenichen har formentligt aldrig været anderledes. De øvrige mangler er alm. slid og ælde som kan forventes i en ældre lejlighed. Jeg sender vurderingmandens skøn til køber som svarer at klagelisten nu ser således ud: – Blandingsbatteri i brusekabinen på badeværelset defekt. – Forkert fald af fliser omkring begge afløb i badeværelset. – Revnede fliser på badeværelsesgulvet. – Afløbsrør fra håndvasken gennemtæret. (Andelsforeningen betaler reparation af denne.) – Betonstolper defekte omkring haven. – Køkkenbordspladen sunket på grund af manglende understøttelse og at hvis jeg ikke accepterer at betale ca. 20.000 for udbedring af disse skader, så vil køber lægge sag an mod mig. Jeg ønsker nu at vide, hvordan jeg står, hvis køber lægger sag an mod mig? Jeg ønsker ikke at bruge tid og penge på en retssag. På den anden side ønsker jeg heller ikke at betale køber ca. 20.000 kr for at få fred. Jeg mener at deres klagepunkter er urimelige: Køber klager over et 15 år gammelt badeværelse installeret af af en professionel VVS-installatør med regning. Dette arbejde er vurderet af bestyrelsen i forbindelse med at jeg købte lejligheden for ca. 7 år siden. Køber klager ligeledes over 7 år gammelt tømmerarbejde udført af en professionel tømrer med regning. Både VVS-arbejdet og tømmerarbejdet er nu igen vurderet af en uvildig vurderingsmand udpeget af administrator og af bestyrelsen i forbindelse med mit videresalg af lejligheden. Vurderingsmandens skøn af forbedringerne, lejlighedens generelle stand osv fører til salgsprisen som køber nu klager over. Hvad gør jeg? Hvordan står jeg, hvis køber lægger sag an mod mig? – Der må være nogle lignende fortilfælde, som siger noget, jeg kan bruge som retningsgivende – kender I dem?

Vores svar fra

Jeg mener du står stærkt, da vurderingsmanden og bestyrelsen giver dig medhold. Køber gør næppe alvor ud af sin trussel, men selvom det skulle være tilfældet, tror jeg din risiko for at tabe er meget lille.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.