Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fejl og mangler i overdragelsesaftale

Jeg skal sælge min andelslejlighed, og har aftalt en salgspris med køber på kr. 700.000,- (andelsværdi ca. 1,6 mio) -alle mangler og forbedringer inklusiv. Vurderingsrapport: Ca 90.000,- (forbedringer) Ca. -11.000,- (mangler) El og vvs-tjek: Ca: 2000,- (til sammen) (Altså ca +80.000,- i mit favør. Dog er alt incl. i salgsprisen)… Nu er det sådan, at selvom køber og jeg ER enige om alle vilkår, og vi har nedfældet aftale på skrift, mener foreningen og deres advokat, at køber efter at overdragelsesaftalen underskrives, kan tage alle kendte mangler, fra diverse rapporter, og gå på shoppingtur i Silvan og således, få manglerne udbedret på sælgers(min) regning. (Der tilbageholdes 10% i to uger til dette formål. Jeg mener ikke at dette er korrekt. Jeg mener at det KUN er SKJULTE mangler, som køber kan gøre indsigelser til.(?) Foreningens administrartor og jeg, har været lidt på kant flere gange i dette langvarige salgsforløb. Han kan IKKE lide mig! Og der er MEGET stærke indicier på, at han bevidst har forsøgt, at lokke mig til at underskrive en aftale, der fratager mig mine rettigheder i forhold til salget, -og tilmed lokket foreningens bestyrrelse med på dette skråplan. Jeg er sikker på, at han har personlig glæde ved at forhale det hele, således at salget forsinkes, til hans morbide tilfredsstillelse og magtdemonstration. Jeg ved godt at disse antagelser ikke er relevante, når man snakker jura, men jeg syntes du bør vide hvad jeg er oppe imod. Jeg har brug for, at en jurist skriver, i en klar og meget direkte tone, hvad loven dikterer, vedrørende skjulte kontra ikke skjulte mangler ved salg! Ellers er jeg bange for, at jeg skal bruge mange flere timer på parlamentering, og at salget dermed trækker yderligere ud, igen igen igen… Køber har brug for at overtage lejligheden d. 1 maj i år, så tid, er i den grad en faktor her! Mit mål er, at sælge lejligheden til den aftalte pris: 700.000,- Og at det kun er evt. SKJULTE mangler, der kan fratrækkes de 10%, der er henlagt i foreningen i to uger. Håber du kan hjælpe, eller kan fortælle hvordan jeg bør forholde mig herfra.

Vores svar fra

Om du eller administrator/sælger har ret afhænger af vurderingsrapporten og overdragelsesaftalens ordlyd.

Hvis det i overdragelsesaftalen f.eks. er anført, at eventulle forhold – som har givet anledning til fradrag i vurderingsrapporten – medfører et fradrag i købesummen, medmindre at forholdene udbedres inden overtagelsesdagen, kan det være rigtigt nok, at også kendte forhold udbedres for din regning.

Men jeg forstår godt dit principielle synspunkt om, at de beskrevne mangler er der taget højde for i den aftalte pris.

Du bør søge yderligere rådgivning og bede en advokat om at gennemgå vurderingsrapport og overdragelsesaftalen for at give dig en mere konkret rådgivning på spørgsmålet

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.