Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fejl og mangler, hvem skal betale

Vi har købt en andelsbolig med overtagelse pr. 1 juli. I forbindelse med overtagelsen er der nogle spørgsmål som jeg gerne vil have svar på. Vi har sammen med formanden for bestyrrelsen lavet et syn hvor følgende er konstateret: 1. Skab i forgang er vandskadet efter at der tidligere har stået en utæt vaskmaskine op ad skabet, under synet krævede formanden at dette skab skulle udskiftet. Efter synet blev skaden forelagt sælger, som mente at skaden kunne udbedres ved at dække den over med en plade, så den ikke kunne ses længere. Mit spørgsmål er så: Kan foreningen kræve skabet udskiftet og hvem skal betale. Jeg synes det er fair at skabet skal skiftes eller at de dele af skabet der er skadet, i det mindste bliver udskiftet. 2. I gæsteværelset er der en sætningsrevne på et par centimeters brede i det ene hjørne, revnens længde er svær at se, da det vil kræve at tappetet skal fjernes, men mon ikke den går fra loftet og ned til gulvet, med variende brede. Formanden og jeg vurderer at der skal en fagmand til at udbedre skaden. Mit spørgsmål er så, hvem skal vurdere skadens omfang og om der skal en fagmand til at udbedre den. Hvem skal betale for vurderingen og den efterfølgende udbedring. Jeg synes ellers at andelsboligen fremstår i en rimelig stand, når man tager alderen i betragtning (25 år), for man kan vel ikke kræve et nyt hus, så lidt slidtage skal man vel regne med.

Vores svar fra

Andelsboligforeningen skal løse opgaverne vedr. lejlighedens stand ved din overtagelse. Det er derfor, at købesummen står hos andelsboligforeningen.

Tilsyneladende er manglerne konstateret efter fastsættelsen af betalingen for individuelle forbedringer. Andelsboligforeningen forlanger overfor sælger skab udskiftet. Hvis sælger er uenig i det, må der indledes en boligretssag mellem andelsboligforening og sælger – evt. kan parterne aftale at spørge en fagperson, hvis afgørelse parterne er enige om at acceptere.

Hvis andelsboligforeningen ændrer opfattelse og er tilfreds med tildækning af skaden, må du som køber afklare, om du er tilfreds. Hvis ikke, er der på tilsvarende vis en tvist mellem andelsboligforening og dig som køber.

Revnen i væggen er lidt mere kompliceret, når vi endnu ikke kender årsagen. Hvis årsagen kan tilskrives andelsboligforeningen – det kan den, hvis andelsboligforeningen ikke har opfyldt sin vedligeholdelsespligt, eller hvis der er tale om en grundlæggende fejl i ved bygningen – er problemet andelsboligforeningens. Det kan være, at andelsboligforeningen er indstillet på at betale omkostningerne ved undersøgelserne. Er den ikke dét, må du selv betale og – afhængig af resultatet – overveje at sende sorteper videre til andelsboligforeningen. En revne er sjældent slitage – det er oftest nogle bygningsmæssige forhold, der enten har stor betydning eller er betydningsløse. Om det er det ene eller det anden, må en fagmand afklare. Jeg vil opfordre til, at I får det undersøgt, mens andelsboligforeningen holder sælgers penge tilbage.

Husk at tegne indboforsikring. Som del af en sådan vil være tegnet retshjælpsforsikring for dig.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 96 31 33 60 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.