Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

fejl og mangler inden 1 års gennemgang.

Spørgsmål: Vores overtagelse af andelsforeningen er desværre gået lidt i hårdknude. Vi kæmper lidt med byggeherren. og har et restbeløb på 75000kr vi holder tilbage pga fejl. foreningen overtog andelen d 1/7 2011. Vi har ikke været opmærksom på vigtigheden af at få afleveret listerne med fejl og mangler til 1 års gennemgangen præsis inden årsdagen.

Nu nægter byggeherren at udbedre de fejl da vi har overskredet datoen med 2,5 måned, dvs at bilagene er afsendt den 16/9-2012. Og det har han jo ret til iflg paragraf AB 92 § 37.
De der har overtaget efter 16/9 2011 har vel stadig krav på at få deres mangler udbedret.

Vores svar fra

Jeg forstår på spørgsmålet, at foreningen ejer ejendommen, og at der er indgået en entrepriseaftale. Det er nødvendigt at gennemgå denne for at kunne svare på spørgsmålet. Af entrepriseaftalen fremgår, om entreprenøren har stillet bankgaranti.

Foreningen har måske haft tilsyn med arbejdets udførelse. Dette tilsyn bør medvirke ved 1 års gennemgangen og diskussionerne i forbindelse hermed. Tilsynet bør hjælpe foreningen med at vurdere alvorligheden af de forskellige mangler, som kommer frem via de lister, som I indsamler hos medlemmerne.

Det er rigtigt, at overskridelse af 1 års fristen kan medføre, at bygherren ikke skal udbedre. Men for de væsentligste mangler vil det formentlig ”blot” betyde, at foreningen er uden sikkerhed for, at manglerne udbedres i forbindelse med 1 års gennemgangen. I praksis betyder det, at entreprenøren har en længere frist. Hvis alt går galt, har I formentlig en byggeskadeforsikring.

Konklusionen er således, at I skal få styr på ”holdopsætningen” og bruge spillerne på holdet rigtigt.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.