Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fastsættelse andelsværdi

Spørgsmål: Vi har malet vægge i trappeopgang. Vi har vurderet vores arbejde til 320 kr/time og ved generalforsamlingen lagt beløbet oven i købspris af ejendom. Således er vores fastsættelse af andelsværdi steget. Er det lovligt og/eller fornuftigt.??

Vores svar fra

Prisen for eget arbejde/time er nok en del i overkanten af hvad der er rimeligt.
Vedligeholdelsesarbejder konstituerer ikke umiddelbart en forøgelse af andelskronen, som kun kan fastsættes efter en af de 3 i Lov om Andelsboligforeninger angivne værdiansættelsesmetoder, nemlig 1)anskaffelsessum,2) offentlig vurdering eller 3) en valuarvurdering. Når værdien af ejendommen er fastsat efter en af de tre metoder, skal gælden fradrages efter kursregulering og herefter fremkommer friværdien som udgør den samlede andelskrone i foreningen.
Det lyder som om jeres forening ikke følger disse regler. Hvis de ikke følges vil bestyrelsen/generalforsamlingen kunne ifalde erstatningsansvar overfor den køber/sælger som måtte lide tab.
I bør søge hjælp til at få trimmet ejendommen og foreningens regnskab hos en kyndig advokat og revisor.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.