Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fastsættelse af salgspris

Som kurator for min fars dødsbo er det faldet mig for brystet, at andelsboligfoeningens bestyrelse suverænt fastsætter prisen på en andelsbolig (andel + løsøre) og ikke vil fravige denne. Jeg har fået to købstilbud, der ligger 1-2% over det, bestyrelsen har fastsat/godkendt, fordi køberne vil give lidt mere for løsøre. Men jeg er blevet nægtet at modtage denne minimale overpris af bestyrelsen. Kan det være rigtigt? Samtidigt har man lavet en tilføjelse til vedtægterne, der giver par fortrinsret frem for enlige. Ved “diktatorisk” at fastsætte en salgspris på boligen kombineret med denne vedtægtsændring, vil en enlig aldrig kunne komme i betragtning, hvis der er et par blandt køberne. Er denne fremgangsmåde lovlig? Jeg håber, I kan give mig et hurtigt svar, da vi står midt i salgsfasen?

Vores svar fra

Efter andelsboligloven må en sælger ikke gøre et salg betinget af køb af løsøre og umiddelbart må jeg derfor give bestyrelsen medhold. Det er dog vanskeligt at give et præcist svar når man ikke kender foreningens vedtægter.

Vedrørende vedtægtsændringen om pars fortrinsret er det relevant af få afklaret hvornår denne vedtægtsændring er foretaget. Hvis vedtægtsændringen er sket i afdødes medlemstid og afdøde ikke har protesteret er det nok vanskeligt at anfægte vedtægtsændringen på nuværende tidspunkt.

Ellers er det således i al almindelighed at ændringer i eller fratagelse af ”velerhvervede rettigheder” kræver enstemmighed.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.