Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Fastsættelse af maksimum på andelsværdi

Såfremt Andelskronen fastsættes med udgangspunkt i seneste offentliggjorte ejendomsværdi, vil prisen pr. andelsbolig i vores forening – efter min opfattelse – blive for høj, sammenlignet med prisen på ejerlejligheder i samme område. Så jeg har forstået det, er der mulighed for i vedtægterne at indføje en bestemmelse om f.eks. at der kan fastsættes en maksimumværdi. I vores tilfælde på f.eks. 72% af den opgjorte værdi. Er det muligt??? Er der andre metoder, hvorefter man kan få fastsat en værdi, som falder uden for de 3 standardmetoder?

Vores svar fra

Lovens regler for fastsættelsen af andelsværdien foreskriver, hvorledes andelskronen maksimalt må fastsættes. Så længe andelskronen bliver fastsat lavere end loven forskriver, er det i orden at indføje en bestemmelse herom i vedtægterne, hvis der kan opnås det fornødne flertal hertil.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.