Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Fastsættelse af husleje

Min kærestes forældre har tilbudt at købe en ejerlejlighed i København til ham og vi er hertil i tvivl om hvordan vi fastsætter huslejen, så den stemmer overens med markedsprisen?
Kan I give et vejledende praj? V er bekendt med samtlige beskrivelser på KK.dk i forbindelse med husleje, forældrekøb og udlejning – men vi har brug for noget konkret før vi kan beslutte hvilken lejlighed vi har råd til at sidde i, idet det bliver gennem et forældrekøb.
Pt. har vi kig på en taglejlighed med ældre køkken og bad, 10 m2 tagterrasse, 87 m2. Måske er der en vejledende m2 pris for de enkelte områder i København, man kan tage udgangspunkt i?

Vores svar fra

Ja, det er et stort problem, at huslejenævnene ikke systematisk offentliggør de vejledende tal for deres afgørelser vedr. fastsættelse af lejens størrelse.

Jeg kender dog niveauet nogenlunde, vil jeg mene.

Hvis det er et forældrekøb, vil børn dog sjældent ligefrem køre en huslejenævnssag mod deres forældre for at få sat lejen ned, her handler det oftere om, at lejen ikke skal/må være så lav, at den bliver tilsidesat af Skat.

Så mellem de to yderpunkter finder de fleste forældrekøbere og deres børn en passende leje. Det giver sjældent problemer.

Jeg syntes, at du skal ringe mig op for at jeg kan give dig et kort og godt bud på lejens niveau, når jeg lige hører, hvilke overvejer I selv har om niveauet, herunder om lejen skal være så ”høj”, at den dækker samtlige omkostninger for ejerne/forældrene.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.