Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fastsættelse af Andelskronen

Hvis man fastsætter andelskronen til f.eks. 1. mio. og den enkelte andelshaver ikke kan komme af med den. Bliver nødt til at sælge til under andelsværdi f.eks. 900.000kr. Hvis den nye køber så går fallit, så har jeg hørt rygter om at vi kan komme til at hænge på de sidste 100.000 altså selve foreningen. Kan det på nogen måde passe. Det kan være hvis de mener at den nye køber låner friværdien i banken altså op til den mio som andelen er værd. Hvis han låner de 100.000kr. og går fallit, så kommer foreningen til at hænge på d. 100.000kr. kan det passer, det burde vel være bankens hovedpine?

Vores svar fra

Du har ret i at det ikke vil påvirke foreningen hvis en sælger får solgt sin andel til kr. 100.000 under den oprindelige maksimalpris. De kr. 100.000 sælger går under er et nedslag sælger selv må påtage sig.
Købet af andelen til kr. 100.000 under maksimalprisen er ikke noget der vil påvirke foreningen, men alene banken. Banken har lavet en kreditvurderingen af andelshaveren inden han låner en million kroner, derfor er det dem der har problemet med at få pengene hjem. Du skal også huske på at de nye regler der kom primo 2005 giver kreditor mulighed for at begære udlæg i andelslejligheden og sætte den til tvangssalg.
Håber det var svar på dit spørgsmål.      

Med venlig hilsen
Christian Severinsen
Foreningsejendomme
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502
prakcse@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.