Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fald af andelsværdi – skal køber informeres inden salg?

En andel står for snarligt salg. Prisen blev fastsat ved sidste års generalforsamling i. h. t. vores vedtægter opgjort ved ejendomsvurdering/lån. Nu er ejendomsvurderingen faldet betydeligt, lånet er det samme, så andelsværdien er i dette tilfælde faldet med kr. 150.000,00.

Vi har generalforsamling i april og hvis der handles inden denne, står vi med en køber/andelshaver der måske en uge efter købet, vil opleve at deres andel lige pludselig er 150.000 kr lavere end det de gav. Hvad gør vi over for den nye køber? Skal vi oplyse om det nye regnskab, som vi lige har fået, men endnu ikke har haft oppe på en generalforsamling.

Vores svar fra

Køberen skal altid have de nyeste oplysninger, også selv om regnskabet endnu ikke er vedtaget.

Det kan altid diskuteres, hvorvidt man kan acceptere at afvente vedtagelse af det nye regnskab. Det er i den forbindelse min opfattelse, at det skal man nødvendigvis ikke afvente. Køber må have de reelle oplysninger og kan så indrette sit eventuelle køb herpå. I øvrigt kan det diskuteres, om ikke værdien af andelsboligen bør nedsættes af sælger, når vurderingen er blevet mindre, lån evt. skal indfris med større beløb. I visse tilfælde har domstolene sagt, at dette er tilfældet.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.