Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Fælleskonto minimum størrelse mm.

Spørgsmål: Hej Andelsportal.
Kan det virkelig være rigtig, at man køber en andelsbolig “vores forening består af 14 boliger og er ca. 25 år gammel” Jeg har lige fundet ud at vi ”kun” indbetaler 60 kr. pr. måned pr. andel, det giver cirka 10 000 kr. pr. år.
Det er jo ikke meget, at gøre godt med til vedligeholdelse – Jeg har kostet en hel del selv på boligen bl.a. vinduer, døre mm.
Kan det være rigtigt, det er jo et latterligt beløb og kan man evt. drage ”nogen” til ansvar evt. bestyrelsen, ejendomsmægleren der stod for salget af denne bolig?
Jeg påpegende kraftigt overfor bestyrelsen i vores andelsforening, at de skulle holde penge tilbage fra sælger til udbedring af visse manglende vedligeholdelser i 2004 ved syn og skøn. Det svar jeg bl.a. fik og var sådan ser det også ud i ”vores boliger” mm.
Jeg er selv ”gammel” håndværker” og lidt af en altmuligmand og laver meget selv i min andelsbolig, da der så og sige inden vedligeholdelsesplan er i vores forening, men hvad får man også for 10 000 kr. pr. år til 14 huse? Det er så vidt ligegyldigt, men jeg er førtidspensionist efter en længere sygdomsperiode og pointerede over for ejendomsmægleren, at købet af andelsboligen som ejendomsmægleren havde til salg i 2004 var det skulle være nemt for mig angående vedligeholdelse og økonomisk, så er spørgsmålet, kan man drage nogen til ansvar for det og evt. erstatning.
Nu skal ”vores” forening til evt. at lave vores lån om, da vores rentebyrde stiger kraftigt Der er 10 år tilbage i vores nuværende lån. Nu er spørgsmålet, kan man drage nogen til ansvar for manglende oplysninger ved køb af andelsboligen vedrørende pludselig huslejestigninger og evt. længere løbetid ved ny lån i vores andelsboligforening? Da jeg købte boligen fik jeg undersøgt, at der var 13 år tilbage af lånet og regnede fuld og fast med min husleje lå rimelig fast vedrørende månedlig ydelse, nu står jeg over for en cirka stigning på 650 til 1000 kr. pr. måned plus en årlig stigning på 2,5 %
Jeg vil mene, det er yderst kritisabelt, hvordan den andelsforening jeg bor i administreres. Men der er vel ikke noget at gøre umiddelbart fra den undrende andelshaver? På forhånd tak MVH Hans

Vores svar fra

Kære Hans

Du beder mig have en mening om netop din sag, hvilket jeg desværre ikke kan hjælpe dig med. Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en advokat der vil kunne hjælpe dig videre.

Held og lykke.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef

DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.