Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fælles-grill i gården

Kære rådgivere. Jeg bor i en skøn A/B, hvor der er en stor gård med have og et flisebelagt område op mod naboernes grunde. Vi er flere som griller flittigt om sommeren, på små, vakkelvorne grills, og vi vil undersøge muligheden for at bygge en permanent grill af mursten. Da jeg spurgte formanden om det sagde han, at det ikke kunne lade sig gøre, pga. manglende brandsikkerhed og fordi foreningen ville hæfte for evt. skader som skete pga. grillen. Kan det være rigtigt? – Vi mener umiddelbart det ville være sikrere at bygge en permanent, afskærmet grill, som er isoleret, og ikke kan flyttes rundt. Findes der regler om permanent bebyggelse af den slags for andelsboligforeninger? Jeg håber, I kan hjælpe med det.

Vores svar fra

Nej, det mener jeg ikke der gør. Det er ganske almineligt at bygge en fast muret grill – og det er meget sikrere. Det er ikke en bygning og skal derfor ikke godkendes. Særlige braandforhold kan dog gøre at det visse steder er uforsvarligt/ulovligt at grille.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.