Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fælles arbejdsdag

Spørgsmål:Et pænt stort flertal på foreningens generalforsamling stemte for at opkræve et strafgebyr på 500.- kroner ved manglende fremmøde på en fælles arbejdsdag. Mit spørgsmål er om beslutningen er ulovlig og/eller er beløbet bare for stort ? Det er måske sagen helt uvedkommende, men i de gamle kommunistiske diktaturstater i Østeuropa var der også obligatoriske fælles arbejdsdage 1-2 gange om året. Der var bare ingen strafgebyrer, og ingen sanktioner overhovedet ved manglende fremmøde.

Vores svar fra

Man antager, at man i andelsboligforeninger kan vedtage sådanne bestemmelser om fælles arbejdsdage. Det har mig bekendt endnu ikke været endelig afprøvet i retten, om retten vil acceptere det. Man skal jo se det ud fra, at man derved sparer foreningen for udgifter til håndværkere eller andre, som skal lave det arbejde, det bliver udført på en fælles arbejdsdag. Gebyret for udeblivelse skal dels sættes i forhold til det, som så ikke spares, og dels i forhold til det, at man udebliver på trods af bestemmelsen. Det skal være rimeligt i forhold hertil. Personligt tror jeg ikke, at retten ville komme til, at det er urimeligt stort.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 57 86 46 10 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

ADVODAN | Ndr. Ringgade 70C | Skovsø | 4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00 | Dir: 57 86 46 10 | Fax: 58 50 03 77
E-mail: cjth@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.