Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Fælles andelsbolig

Min eksmand og jeg har købt en andelsbolig i dec/2014 vi købte den for 665.000 dkr i kontanter. Jeg lagde 400.000 dkr fra min opsparing han lagde 100.000 dkr fra sin solgte andelsbolig hans mor lånte os 165.000 dkr. Mit spørgsmål er hvem har mest ret til at eje den. Børnene skal bo hos mig. Hvis han skal købe mig ud hvordan deles kontakterne?

Vores svar fra

Hej

Hvis begge står som andelshavere, har I begge lige ret til at overtage andelen medmindre foreningens vedtægter indeholder bestemmelser, der regulerer for en sådan situation.

Der skal udarbejdes en vurdering af lejlighedens forbedringer mv., og herefter udarbejdes en overdragelse på halvdelen af andelens værdi med tillæg af forbedringer og løsøre.

Bedste hilsner
Nicholas Wantzin

Nicholas Wantzin
Om forfatteren Nicholas Wantzin er advokat og indehaver af Wantzin Ejendomsadvokater, som er eksperter inden for andelsboligret og administration af andelsboligforeninger. Til dagligt hjælper Nicholas foreningerne med administration, generalforsamlinger, vedtægter, kontrakter, byggesager, boligretssager mm. Nicholas er desuden bestyrelsesformand for Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration (FAE) og underviser for såvel ABF og Danske Advokater.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.