Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Facaderenovering

Vi er en andelsforening, der skal have foretaget facaderenovering. Til dette har jeg nogen spørgsmål. Projektet er anslået til ca. 3 millioner. Mine spørgsmål er: Administrator vil have 3 % af entreprisesummen for at optage lån mv. Er 3 % den procentsats der tages? Har de også noget af ansvaret i tilfælde af at noget går galt her mener jeg økpnomisk. Kan bestyrelsen hæfte personlig? Rådgivende ingeniør har lavet en aftale formular, som følger ABR 89. Vi skal have projekt godkendt på ekstraordinær generalforsamling. Vores formand mener at aftaleformular skal underskrives således at Rådgivende ingeniør kan gå ud og hente 3 tilbud, så vi har det at vise til generalforsamling. I aftalegrundlag står således.” Såfremt bygherren stopper projektet efter afholdt licitation udbetales 60 % af rådgiverens samlede honorar”. Jeg mener først jeg kan underskrive når projekt er godkendt på ekstraordinær generalforsmling. I tilfælde projekt bliver underkendt til generalforsamling skal rådgivende ingeniør have de 60 %. Er ov.st. rigtig forstået?

Vores svar fra

Jeg går ud fra, at der ikke er offentlig finansiering indblandet, idet der i så fald er forskellige regler, der skal følges.

I har brug for styring af byggesagen. For at se opdeler I opgaven i flere elementer, der gør, at noget kan falde mellem stolene. I bør have en skriftlig aftale med administrator om, hvad han skal gøre, og der bør opbygges en organisation med et byggeudvalg.

På en ekstraordinære generalforsamlingen skal indbygges i vedtagelsen, at bestyrelsen har bemyndigelse til at køre renoveringen igennem indenfor nogle rammer. Administrator bør hjælpe jer med at få dagsordenen udformet.

Hvis I skal indgå kontrakten med ingeniøren inden vedtagelsen, kan I enten gøre kontrakten betinget af, at projektet vedtages på den ekstraordinære generalforsamling, eller få indføjet klausul om særligt lavt honorar, såfremt forslaget ikke vedtages på generalforsamlingen.

I skal have dækning indenfor det senest vedtagne budget for, at I kan afholde udgifter vedr. facaderenoveringen. Er der ikke det, må I igennem den ekstraordinære generalforsamling, inden I kan afholde større udgifter vedr. projektet.

Jeg kender ikke det nævnte ingeniørfirma, men I bør få referencer – særligt vil jeg mene, at det er vigtigt, at de er vant til at samarbejde med andels- eller ejerforeninger.

Som bestyrelsesmedlem har man et ansvar – men heldigvis kun for de ulykker, som man burde have set. I bør sikre, at der er tegnet særlig bestyrelsesansvarsforsikring, så I kan sove roligt om natten.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 96 31 33 60 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Venlig hilsen
Advokat Per Nielsen (H)
Direkte tlf. 96 31 33 60
E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.