Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Etablering af privat tagterrasse

Jeg bor i en taglejlighed med fladt tag lige over mig. Rent praktisk virker det meget overkommeligt at etablere en privat tagterrasse; ikke mindst fordi foreningen snart skal have renoveret facade og i den forbindelse har stilladser. Er der nogle retningslinjer for hvordan jeg som andelshaver kan få “brugsret” til taget? Skal jeg købe det og betale boligafgift for det? Omvendt stiller foreningen ikke andet til rådighed end taget, og der er ikke nogen der mister noget, så det virker ikke rimeligt at tage “fuld pris” for kvadratmeterne, og det er vel i alles interesse at foreningens lejligheder forskønnes. Er der i øvrigt nogle generelle regler for konstruktionen af en privat tagterrasse ud over at der skal være gelænder på én meter?

Vores svar fra

Hvis det er realistisk at opnå andelsboligforeningens tilladelse skal du starte med at beskrive et projekt og ansøge Kommunen om tilladelse. Der er forskellige retningslinjer i byggelovgivningen som kræves overholdt. Det vil derefter være hensigtsmæssigt at aftale vilkår med andelsboligforeningen for brugsretten. Normalt betaler man ikke fuld pris i en situation som du beskriver. Måske 1/2 eller 1/3 pris i.f.t. m2.

Det vil være hensigtsmæssigt at få opført terrassen i tilknytning til tag-/facaderenovering.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.