Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Etablering af andelsforening

Hej Andelsportal. Jeg bor i en udlejningsejendom aktuelt. Ejeren er død og det betyder at ejendommen formentlig skal sælges. Så vidt jeg kan læse mig til betyder det, at beboerne i ejendommen i mange tilfælde skal have tilbud om at købe ejendommen til samme pris og vilkår som en evt. anden køber mhp etablering af andelsboligforening. Men det er vist nogle særregler omkring antallet af lejemål i ejendommen og om der evt. er erhverv registreret på matriklen. Den nuværende administrator af ejendommen er samtidig arving og af forskellige årsager ikke til at få i tale. Ved I, hvor man evt. kan få oplyst om en given ejendom opfylder det kriterier der gælder mht. ovenstående. mvh¨ Christian Heiring
Foreningsnavn: ..
Navn: Christian Heiring

Vores svar fra

Kære  Christian Heiring
Du kan finde svaret i Lejelovens § 100 som i sit stk 2 angiver at ejendomme der udelukkende anvendes til beboelse og som indeholder mindst 6 beboelseslejligheder og andre ejendomme(hvori der også er erhvervslokaler) med mindst 13 beboelseslejligheder skal tilbydes lejerne til overtagelse på andelsvilkår ved ejerskifte. Lejerne har altså i disse situationer en lovbestemt forkøbsret til ejendommen.
Hvis ejendommen overtages af en ægtefælle en beslægtet eller besvogret i op/nedstigende linie eller af søskende eller disses børn gælder tilbudspligten ikke iflg LL§ 102.
Du skal være opmærksom på at der hos sælgere spekuleres i disse regler, bl.a. er kreativiteten stor mht til at få indfortolket erhverv i ejendomme på mellem 6 og 12 boliglejemål. Hvis I er flere lejere der er intereserede i at købe ejendommen på andelsvilkår, bør I gå sammen om det forberedende arbejde i god tid inden I  modtager tilbud fra  sælger. En kyndig advokat der kender dette regelkompleks til bunds og som har indsigt i den rigtige financiering bør kontaktes og engageres i god tid. Vedkommende vil hurtigt kunne gennemskue om der er udsigt til at jeres forehavende kan lykkes.Held og lykke med sagen.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.