Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Etablering af altan

Spørgsmål:

Jeg har lejlighed (3. sal) ud til sydvendt gavl, og vil gerne etablere altan, evt. i samarbejde med under- og overboere. Altanen vil hænge udover internt gårdareal. Såfremt min andelsforening giver positivt tilsagn til dette, er der så nogen yderligere juridiske eller tekniske forbehold omkring sådan et projekt. Evt. hvis I har tips til gode “altanfirmaer”, er jeg også interesseret i dem.

Vores svar fra

Jeg skal forsøge at besvare spørgsmålet!

Inden man giver sig i kast med at etablere altaner, skal man lade en rådgivende ingeniør se nærmere på de aktuelle forhold.

Det vil være teknisk muligt at ophænge altaner på en eksisterende facade eller gavl, dog kan der være problemer med at hænge altanerne på en gavl, fordi der ikke er tilstrækkelig belastning på murværket fra etageadskillelserne. Dette skal undersøges nøje inden man går videre i processen.

Jeg læser det aktuelle spørgsmål på den måde, at altanerne kan komme til at
hænge over andelsforeningens egen matrikel, men man skal alligevel tænke på,
om man kan få indsigt i lejligheder i naboejendommene. Det er i de fleste
tilfælde nødvendigt, at der bliver gennemført en nabohøring.

Kommunerne vil i de fleste tilfælde foretrække, at der kommer altaner på hele ejendommen efter en samlet plan, men det lykkes i mange tilfælde at opnå tilladelse til at etablere individuelle altaner, når blot der bliver tinglyst bestemmelser om alle fremtidige altaners udformning skal svare til de allerede etablerede.

Når andelsforeningen har godkendt projektet, skal der indsendes et byggeandragende til kommunen. Der skal vedlægges tegninger af facaderne før
og efter ændringerne, der skal være tegninger af altanerne med detaljer af
rækværker m.v., og der skal vedlægges statiske beregninger som dokumenterer,
at konstruktionerne kan holde.

Herefter er sagen klar til at indhente tilbud fra altanleverandører. Vi vil
anbefale, at den rådgivende ingeniør står for tilbudsindhentningen og
efterfølgende for byggeledelse og tilsyn i forbindelse med udførelsen.

Med venlig hilsen
Flemming Eibye

Eibye & Holmsgaard ApS

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.